Pardus... Özgürlük İçin...
<
Mayama Yakumi ve Morita Shinobu aynı evde yaşıyan, ekonomik olarak durumları pek de iyi olmayan, güzel sanatlar öğrencisidirler. Okula yeni başlayan Takemoto Yuuta'nın da aralarına katılmasıyla eğlenceli bir öğrencilik dönemi geçirmektedirler. Hocaları Hanamoto, kuzeninin kızı Hagu'yu tanıştırdığında Morita ve Takemoto ona yıldırım aşkıyla vurulurlar. Mayama da yarı-zamanlı yanında çalıştığı Rika'ya aşıktır aynı zamanda sınıf arkadaşları olan Yamada'nın da kendisine olan ilgisini bilmektedir.
Aşk ve yaşama dair küçük, sıcak, zaman zaman hüzünlü ama çoğu zaman komik hikayeler. Hikayelerin anlatılışı, klişe anime özellikleri ile özgün anlatımın bir birine geçişi, hikaye içerisindeki komik ve hüzünlü öğelerin dengesi çok başarılı.
Grafik olarak da tüm anime klişelerinin kullanılmış olmasına rağmen sulu boya renklendirme tekniğinin kullanılması, hatta zaman zaman kolaj sahnelerin olması nedeniyle, alışıla gelmiş animelerden daha sıcak bir havaya sahip.
Müzikler konusunda ise kesinlikle iddialı bir anime. Açılış ve kapanış müziklerinin dışında zaman zaman bölüm içerisinde arka planda da şarkılar olmakta. Sanırım bir de soundtrack çalışması yapılıyor.
Bu arada belirtmeden geçemiyeceğim, ilk 13 bölümün açılışında "Japon Yemek Tabağı Süsleme Sanatı"nın nadide örnekleri sergileniyor...
Aslında uzun zamandır hakkında yazmak istediğim bir anime. Son dönemde her bölümünün çıkmasını heyecanla beklediğim, funsublarda görünür görünmez indirdiğim, anime tutkunu olmayanlara da kesinlikle tavsiye edebileceğim bir seri. Künye
Orjinal AdHachimitsu to Kuroba
TürDrama-Komedi
Yayın Yılı2005
Yayın TipiTV
Bölüm26
Bağlar
Honey & Clover AbiDB Anime Source
/p>
<

<0yorum:

    <

<< Geri dön

< <