Pardus... Özgürlük İçin...
<
Doktor Tenma Kenzou, öğrenim için geldiği Almanya'da başarılı bir beyin cerrahı olmuştur. Çalıştığı hastanenin başhekiminin kızı Eva ile nişanlı, geleceği parlak bir doktordur. Bir gün hastaneye başından vurulmuş ve komada olan bir erkek çocuk ile şokta bulunan kız kardeşi gelir. Dr. Tenma ameliyata gireceği sırada başhekim'in emriyle belediye başkanının ameliyatına girmesi istenir. Tenma bir süre bocalar ve sonunda başhekimin isteğini reddederek çocuğun ameliyatını yapar. Çocuk kurtulur, fakat belediye başkanı ameliyat sırasında ölmüştür. Bu durum hem hastane içerisinde ki kariyerinde hem de özel hayatında bir sürü karışıklığa neden olur. Tenma doğru olanı yaptığını düşünerek kendi içinde huzurludur. Fakat kurtarmış olduğu çocuk ve kız kardeşi ortadan kaybolurlar. Aynı zamanda da başhekim ve hastene yönetiminde bulunan iki doktor zehirlenmiş olarak bulunurlar. Olayın soruşturması sırasında bir şey çıkmaz fakat Eva babasının ölümünden Tenma'yı sorumlu tutar. Bundan 10 yıl kadar sonra Tenma gerçekleşen bir çok ölümün aslında kurtarmış olduğu çocuk Johan tarafından işlendiğini öğrenir. Hatasını düzeltmek ve Johan'ı öldürmek için peşine düşer. Bu sürenin içerisinde de geçmişin sırları arasında yolunu bulup Johan'ı ve onun gerçekte kim olduğunu öğrenmesi gerekmektedir.
Japonya'da 1994-2001 yılları arasında manga olarak yayınlanmış olan Monster ( Canavar ), bir çok dile çevrilmiş ve 2 milyon kopya satmış. 2004 yılındna bu yana Japonya'da NTV tarafından anime olarak yayınlanmakta. New Line Cinema tarafından da filme çekilmek üzere çalışmalar başlamış durumda. Bu uzun soluklu drama içerisinde, her biri çok iyi işlenmiş bir çok karakter, şehir ve kültürel arka plan yer almakta. Hatta Almanya'da artık etnik çoğunluk durumunda bulunan Türkler bile gerçekci bir şekilde hikaye içerisinde yer almaktalar. Belki de en başta söylemek gerekeni şimdi söyleyelim, Monster büyükler için hazırlanmış bir anime. İçerisinde klasik anime espiri ya da hilelerinin hiç biri bulunmuyor. Zaman zaman hikaye kurgusu kendini tekrar eden bir havaya girsede, bazı bölümlerde hikayenin ana akışının dışında yan hikayelere fazla yüklenilmiş olsada genel olarak başarılı bir drama.
Grafik ve animasyon kalitesi oldukça yüksek. Daha öncede belirtmiş olduğum gibi, açılış ve kapanış şarkılarını çok başarılı buluyorum. Özellikle kapanış parçalarının listemde ( Top 5 ) Naruto'nunkilerle birlikte ilk iki sırayı aldığını belirteyim. Toplamda 74 bölüm olacak olan animenin hali hazırda 60 bölümü yayınlanmış durumda. Umarım bitmeden önce her hangi bir Amerikan dağıtım firması lisanslayıp funsublarda yayınlanmasını engellemez. Künye
Orijinal İsimMonster
TürDrama - Gerilim
Yayın Yılı2004-2005
Yayın TipiTV
Bölüm74
FirmaMadhouse
Bağlar Monster AniDB animefringe Cinnemon Ass
/p>
<

<1yorum:

<< Geri dön

< <