Pardus... Özgürlük İçin...
<
İnsanlığın bilgi aktarmak için ilk buluşu olan resim yazıya ( hiyeroglif ) geri dönüyoruz. Zlango projesi, mobil telefonlarda kullandığımız kısa mesaj işlemini değiştirmeyi hedefliyor...

Mesajınızı, uygulama içerisindeki çeşitli resimleri seçerek yazıyorsunuz. Mesajınızı alan kişi sizinle aynı dili konuşmuyorsada bu resimlerden ne dediğinizi okuyabiliyor. Tıpkı Çin alfabesi gibi. Dolayısı ile karşınızdaki ile konuşamıyor olabilirsiniz ama bu yazışmanıza engel değil...

Ev ödevi : Resimde ne yazıyor?
/p>
< <

Wayne Carlson'un 20 bölümlük, Abakustan başlayıp en gelişmiş 3B modelleme teknolojilerine uzanan, görsel malzemelerle desteklenmiş bu muhteşem eserini mutlaka görmelisiniz : Bilgisayar destekli grafik ve animasyon tarihi.

Meraklısına duyrulur...

Kaynak : Hafif.org
/p>
Ghibli Stüdyoları'nın ve Miyazaki ustanın son ürünü Howl'un Yürüyen Şatosu 9 Haziranda Türkiye'de gösterime giriyor. Ghibli Studyoları'nın sanırım seyretmediğim tek filmi.

Bu arada 8 aydır üzerinde çalışmakta oldukları projeleri Gedo'da bitmiş yakında dünya sinemalarında gösterime girecekmiş... Meraklısı için fragmanlar yayınlanmaya başladı.

Ne güzel, ne güzel...
/p>